لباس وپوشش در سیرۀ نبوی
16 آذر 1394 توسط hosna
آداب لباس پوشی
گرچه لباس پوشيدن، كاري ساده و روزمره و عادي است، ولي روش و سيره اولياي دين در اين زمينهها هم براي ما مهم است.
- پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله هر گاه لباس و پيراهن ميپوشيد، ابتدا سمت راست را بر تن ميكرد و هر گاه جامه از تن در ميآورد، از سمت چپ شروع ميكرد.( سنن النبي، ص 123)
- گاهي بي آن كه جامه ديگري بر تن كند، روپوشي را بر اندام خود ميافكند و دو طرف آن را بين دو شانه خود گره ميزد و چه در خانه يا بيرون يا هنگام نماز بر جنازهها، با همان حالت نماز ميگزارد. گاهي نيز در يك لباس گشاد نماز ميخواند. دو عدد جامه بُرد بافته شده داشت كه آنها را تنها در حال نماز ميپوشيد، امت خويش را به نظافت دستور مي داد و تشويق ميكرد.(همان، ص 126)
- آن حضرت، انجام كار را با دست راست، و شروع از سمت راست را در همه كارهايش دوست داشت؛ در پوشيدن جامه و كفش، در شانه كردن موي. (بحارالانوار، ج 16، ص 237)
- لباسي كه ميخريد، اگر آستين آن بيش از اندازه بود، مقدار اضافي را ميبريد. (همان، ص 278) و نمي گذاشت لبه آن را هم بدوزند و به همان حال ميپوشيد و ميفرمود: كار، خيلي زودتر از اينهاست.( مكارم الاخلاق، ص 101)
حضرت رسول اكرم صلي الله عليه و آله درباره جامه و آداب لباس پوشيدن فرموده است:
” من لبس ثياب شهره في الدنيا البسه الله لباس الذل يوم القيامه” ؛
هر كس در دنيا لباس شهرت بپوشد (لباسي غير معمول كه به خاطر آن انگشت نما شود) خداوند در روز قيامت جامه ذلت و خواري بر او ميپوشاند.(همان، ص 116)
امام صادق عليه السلام از پدران خويش روايت كرده است كه رسول خدا صلي الله عليه و آله نهي ميكرد كه مردان، در لباس پوشيدن خود را شبيه زنان سازند. و نهي ميكرد كه زنان، در لباس شبيه مردان شوند.( همان، ص 118)