رسالت تبلیغ غدیر بر زمین مانده، اشک محرم می ریزیم!
استقبال های زود هنگام از محرم و عزاداری امام حسین علیه السلام، قبل از آن که رسالت خود را در قبال تبلیغ و برجسته کردن عید غدیر انجام داده باشیم کمی افراطی و دور از منطق به نظر می رسد.
کمتر از یک ماه به آمدن عید غدیر مانده است به آمدن روزی که به نوعی می توان سندیت شیعه را بر آن استوار دانست."شیعه” همان جایگاه بلندی است که از نام “علی” آبرو می گیرد و شیعیان همان انسان هایی هستند که عشق و مرام و راه علی علیه السلام، حجت و مبنای زندگی وسلوکشان دردنیاست.
همانهاکه در هرجایی ازگستره زمین که باشند از یمن،بحرین،سوریه،عراق،پاکستان،افغانستان گرفته تا اروپا و آمریکا ، تحت هیچ شرایطی از محبت علی کوتاه نمی آیند حتی اگر به گلوله بسته شوند و حقوقشان با شعار حقوق بشر مستکبران تاریخ ضایع شود.
از هجدهم ذی الحجه سال دهم هجرت که پیامبر دست او را بالا برد و جانشینی و سرپرستی امتش را به آن دستان دستگیر سپرد و فرمود:
هان! ای مردم، نزدیک است که من دعوت حق را لبیک گویم و از میان شما بروم. من مسئولم و شما نیز مسئول هستید… هان! ای مردم، هر کس من مولا و رهبر او هستم، علی نیز مولا و رهبر اوست»،
از همان روز بود که بذر دشمنی و عناد با وجود مقدس علی ابن ابیطالب و جانشینی ایشان در دل حاسدان و بدخواهان پیامبر و معاندان کاشته شد.دشمنانی که سخنان پیامبر را نشنیده فرض کردند و دستورات ایشان را به پشت سر افکندند.همان معاندانی که با حقد و حسد وجودشان، این کلام پیامبر (ص) که سه بار تکرار کردند و فرمودند:
«پروردگارا ! هر کس علی را دوست دارد، تو او را دوست بدار و هر کس با او دشمنی کند تو با او دشمن باش. هر کس او را یاری کند، تو یاور او باش، و هر کس او را تنها گذارد، تو نیز او را تنها گذار. لازم است حاضران به غایبان خبر دهند و آنها را از این امر آگاه سازند» را به فراموشی سپردند.
واز این رو است که دشمنی با شیعه و شیعیان نه یک پدیده نوظهور که رسمی دیرینه است برای تمام کسانی که همچنان در جهل و گمراهی به سر می برند و از حقیقت فاصله ای طولانی دارند.در تمام اعصار گذشته نیز همیشه کسانی بوده اند که به واسطه دور ماندن از حقایق و عدم داشتن علم به مستندات تاریخی همواره هجمه های مختلفی را به واقعه غدیر و در نتیجه اصل ولایت امیرالمومنین وارد کرده اند و تمام آنچه در غدیر اتفاق افتاد را زیر سوال برده و تفاسیر و تعابیر دلخواهشان را از آن ارائه کرده اند.حال آنکه حدیث غدیر از احادیث متواتر است. کافی است که بدانیم ۱۲۰ صحابی، آن را از پیامبر (ص) نقل کردهاند و از تابعان ۸۹ نفر به نقل آن پرداختهاند و در مجموع ۱۴ قرن، ۳۶۰ تن عالم و دانشمند سنّی آن را روایت کردهاند، و اگر راویان و عالمان شیعی را به آنان ضمیمه کنیم خواهیم دید که حدیث در بالاترین حدّ تواتر قرار میگیرد.
امّــــــاااااااا…
همه این ها را گفتیم که به اینجا برسیم آن بذر محبتی که در سرزمین حجاز و در غدیر خم کاشته شد و سلمان، ابوذر غفاری، عمار یاسر، حذیفة ابن یمان، ذوالشهادتین خزیمة ابن ثابت، ابوایوب انصاری، خالد بن سعید و قیس بن سعد بن عباده به عنوان اولین پیروان و شیعیان بعد از پیامبر آن را با عشق و ارادت ، تبلیغ کردند و رشد دادند و پایمردانه بر پیمانشان با علی علیه السلام ماندند، اکنون به دست نسل ما رسیده است . بدیهی است تبلیغ و زنده نگاهداشتن این واقعه و اثبات حقانیت آن و همچنین تبیین کردن و مرتفع نمودن شبهات تنها قسمتی از رسالت سنگینی است که بر عهده شیعیان امیر المومنین علیه السلام است.چنانکه علامه اميني به عنوان یکی از شیعیان واقعی آن حضرت در عصري دست به نگارش کتاب گرانسنگ« الغدير» زد که بسياري از نويسندگان عرب در آثار و تأليف هاى خود، انديشه شيعه را به چالش کشانده و از هيچ تهمت و افترائي عليه مکتب تشيع دريغ نمي کردند و او در پاسخ به اين هجمه هاي جاهلانه، با نگارش «الغدير» و نامبردن از ۱۱۰ تن از صحابه و ۸۴ نفر از تابعين پيامبر (ص) كه حديث غدير را رويات كردهاند، ولايت مطلقه ائمه معصومين را از طريق اثبات خلافت بلافصل امام علي (ع) اثبات مي کند.
لذا از آنجایی که بسترحیات جامعه ی اسلامی و شیعی ما در همه عرصه ها به اصل تشیع و وجود نازنین علی ابن ابی طالب علیه السلام برمی گردد و با توجه به تلاش های بی وقفه دشمنان تکفیری و و وهابیت در جهت کمرنگ کردن این واقعه مهم ،مطلوب آن است که تمام فعالیت های فعالین و اصحاب رسانه و توده های مردمی در همه زمینه ها اعم از رسانه ای و تبلیغاتی و همچنین فعالیت های اجرایی ، با تمرکز بر این اصل و و در راستای برجسته کردن این روز مهم باشد.اما آنچه که این روزها بیش از پیش باعث نگرانی است وجود افراط و تفریط هایی است که در این زمینه اتفاق افتاده است.با توجه به انچه که در بالا ذکر شد و علیرغم ضرورتی که برای تبلیغ گسترده رسانه ای عید غدیر وجود دارد ، وجود جریان هایی افراطی که غالبا توسط افراد نا آگاه ایجاد می شوند باعث کمرنگ شدن این واقعه مهم و حرکت هایی خلاف رسالت و اهداف اصلی تشیع شده است.
این روزها با گشت و گذاری ساده در فضای رسانه ای و شبکه های مجازی متوجه خواهیم شد که جریانی در این فضا ایجاد شده که نه تنها در راستای اهداف تبلیغی و زنده نگاه داشتن روز غدیر خم و موضوع ولایتعهدی امیرالمونین بلکه کاملا در جهت مخالف آن است که به بی رمق کردن و کمرنگ نمودن این واقعه عظیم شیعی منجر شده است.بسیاری از کاربران شبکه های مجازی ترجیح داده اند به جای ایجاد یک فضای مناسب برای برجسته نمودن عید بزرگ شیعیان و پرداختن به شخصیت امیر المومنین علیه السلام و این رویداد مهم تاریخی از آن عبور کنند و در یک پرش بی منطق به سراغ ماه محرم و مقدمه چینی جهت عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) بروند.بیشتر پست های اینستاگرام و فیسبوک و سایر شبکه های اجتماعی حکم روز شمار محرم پیدا کرده اند و روضه خوانی قبل از محرم را دو ماه زودتر آغاز کرده اند.و جالب اینجاست که اکثر این افراد بی آنکه پیامد اینگونه پست ها و تاثیر مخرب این مدل تبلغات زود تر از موعد را بدانند اقدام به نشر آن ها می کنند و حتی فعالیت شان را امری با ارزش و در راستای فعالیت های مذهبی می دانند حال آنکه ما افراد مذهبی بنا بر دستورات اکید دینی و آموزه های اهل بیت علیه السلام باید خود را متصف به داشتن بصیرت بدانند و همواره در تمام کارهای خود هوشمندانه عمل کنند.اقطعا مقام والا و متعالی امام حسین (ع) و یاران باوفایشان و اهمیت ماه محرم و صفر بر کسی پوشیده نیست اما این استقبال های زود هنگام آن هم قبل از آن که برای عید غدیر کاری کرده باشیم کمی افراطی و دور از منطق به نظر می رسد. واین سوال مطرح می شود که شیعیانی که مذهب خود را منتسب به امیر مومنان می دانند و مدعی اند که از شیعیان حضرت علی علیه السلام هستند چگونه است که هنوز رسالت خود را در قبال عید بزرگ غدیر خم به انجام نرسانده به فکر سوگواری پسر ایشان افتاده اند؟چرا حرکت های افراطی برخی از افراد معلوم الحال که نه به دلیل عشق به اهل بیت علیهما السلام که تنها با هدف کمرنگ کردن و نادیده گرفتن غدیر و اصل ولایت است این روزها توسط جوانان بدون انکه تعقل و فکری در مورد آن صورت بگیرد اینگونه در فضای رسانه ای فراگیر شده است؟
هشدارازموسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج)