توصیه های 9 گانه رهبرانقلاب به دانشجویان+ فایل صوتی
رهبر معظم انقلاب اسلامی(مد ظله العالی) عصر روزچهارشنبه ، مورخ96/3/17 (12 ماه رمضان)در دیداری سهساعته با دانشجویان، ضمن شنیدن دیدگاهها و نقطهنظرات دانشجویان دربارهی مسایل علمی و دانشگاهی و همچنین موضوعات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور در سخنانی، وپس از بررسی مسائل مختلف به بیان 9 توصیه خطاب به دانشجویان پرداختند که به طور خلاصه به آن اشاره می کنیم:
1-آرمان گرایی:
این توصیهی اول رهبر انقلاب اسلامی به تشکلهای دانشجویی بود.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان آرمانهای ارزشمند انقلاب اسلامی، فرمودند که رسیدن به جامعهی «عادل، آزاد، پیشرفته، مؤمن، متعبد، مرفه، قوی، محکم و مستقل» آرمانهایی هستند که ارزش دارد انسان جانش را در راه تحقق آنها و در راه نجات کشور و مستضعفان، برای خداوند فدا کند.
آرمانگرایی یعنی در مقابل موانع و مشکلات، جستجو و راه را پیدا کردن و این کار نیازمند بحثهای اندیشهورزانه است.
2-واقع بینی:
«واقعبینی» دومین توصیهی رهبر انقلاب اسلامی بود. ایشان با اشاره به اینکه مقصود برخی افراد از واقعبینی، صرفاً توجه به موانع است، افزودند: واقعبینی یعنی دیدن واقعیات مثبت.
3-نقش فعال در حوادث گوناگون تلخ وشیرین:
ایشان در توصیهی بعدی به دانشجویان از آنان خواستند که در حوادث گوناگونِ تلخ و شیرین، «نقش فعال» داشته باشند و همچون «تماشاچی» عمل نکنند.
4-تلاش جدی وهمه جانبه:
«تلاش جدی و همهجانبه برای غلبه دادن گفتمان انقلاب در دانشگاهها» نکتهی دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید کردند و با نادرست خواندن یأس و ناامیدی، گفتند: البته این خطاب، مخصوص دانشگاهها نیست و هر یک از هستههای جهاد فکری در سراسر کشور باید در این زمینه به صورت مستقل عمل کنند.
گاهی دستگاههای مرکزیِ فکر، فرهنگ و سیاست، دچار اختلال و تعطیلی میشوند که در این وضعیت، باید افسران جنگ نرم، با شناخت وظیفهی خود، به صورت آتش به اختیار، تصمیمگیری و اقدام کنند.
5-برقرارکردن ارتباط واقعی با مخاطبان:
ایشان تشکلهای دانشجویی را به برقرار کردن ارتباط واقعی با مخاطبان از طریق میزگرد، نشریه و بحثهای چندنفره و اکتفا نکردن به فضای مجازی توصیه کردند .
6-تبیین کلیدواژه ها:
از آنان خواستند که چند کلیدواژهی اصلی همچون «استقلال»، «نقش مردم در حکومت»، «آزادی» و «نفی نظام سلطه» را فراموش نکنند و آنها را بهدرستی تبیین کنند.
«مردمسالاری» را از جمله کلیدواژههای مهم دانستند و با اشاره به تعجب و گلایهی برخی بچههای خوب و انقلابی از تأکیدات ایشان بر لزوم حضور همهی مردم در انتخابات و نتیجهی آن، افزودند: مصیبت آن روزی است که مردم به صندوق رأی پشت کنند و دشمن نیز بهدنبال روزی است که ۹۰ درصد مردم پای صندوق رأی نیایند.
ونیز تأکید کردندکه حضور مردم پای صندوق رأی یک نعمت بزرگ است و شما باید برای نتیجهای که مطلوب میدانید تلاش کنید، نه اینکه جلوی حضور مردم پای صندوق رأی بایستید.
7–تدیّن وتعبّد در گفتاروعمل:
ایشانتشکلهای دانشجویی را به «تدیّن و تعبّد در گفتار و عمل» فراخواندند و از آنان خواستند که بر طبق موازین شرعی و تکلیف الهی عمل کنند.
8-شجاعت در اقدام:
ازدیگرتوصیه های رهبر معظّم این بود که تشکلهای دانشجویی برای اقدامات خود معطلِ نگرانی یا ناراحت شدن فلان فرد یا دستگاه نشوند، بلکه جوانب کار را کاملاً بسنجند و هرگاه متوجه نادرست بودن اقدام خود شدند، از همانجا برگردند.
9-امیدواری:
تشکلهای دانشجویی امیدوار باقی بمانند و امید را در دانشگاهها تزریق کنند و نگذارند جوّ ناامیدی بهوجود آیدواز دانشجویان دختر نیز خواستند که «مسئلهی زن در غرب» را در تحقیقات خود دنبال کنند .
در صورت تمایل به دریافت وشنیدن فایل صوتی ایشان اینجا کلیک کنید
پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمی سيد علی خامنه ای (مد ظله العالی)