دوازده دستورالعمل غذاخوردن از حضرت زهرا علیها سلام
حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه عليها هنگام ميل نمودن غذا بهترين روش هاي اخلاقي، بهداشتي، اجتماعي و… را مراعات مي نمود.
و براي راهنمائي دیگران، دستورالعملي را بيان فرموده است، که به شرح ذيل مي باشد:
حضرت فرمود: افراد بر سر سفره هنگام خوردن غذا بايد دوازده دستورالعمل مهمّ را بدانند و رعايت کنند، که بر سه دسته تقسيم مي شود و هر قسمت داراي چهار دستور العمل خواهد بود.
قسمت اوّل آن واجب و ضروري است و قسمت دوّم مستحبّ مي باشد؛ و رعايت آخرين قسمت نشانه أدب و شخصيّت انسان خواهد بود.
و امّا آن چهار دستور العملي که ضروري است:
1 شناخت اين که اين نعمت ها چگونه و از طرف چه کسي براي ما فراهم گشته است.
2 راضي و خوشنود بودن به آنچه که از طرف خداوند، براي ما فراهم و مقدّر شده است.
3 نام خداوند مهربان را بر زبان جاري کردن هنگام خوردن «بسم اللّه الرّحمن الرّحيم» گفتن.
4 در آغاز و پايان آن شکر و سپاس خداوند متعال وليّ نعمت را به جا آوردن.
و امّا قسمت دوّم، يعني مستحبّات غذا خوردن:
1 شستن دست و دهان پيش از غذا.
2 نشستن بر جانب چپ بدن هنگام خوردن غذا.
3 در حال نشسته تناول کردن.
4 با سه انگشت لقمه را برداشتن و خوردن.
و امّا آخرين قسمت:
1 سعي شود از آنچه جلوي شخص قرار گرفته است ميل نمايد ودست جلوي ديگران دراز نکند.
2 لقمه را کوچک و مناسب بردارد.
3 غذا را خوب بجود و در بلعيدن آن عجله و شتاب ننمايد.
4 هنگام خوردن غذا، به صورت و دست و دهان ديگران نگاه نيندازد.
کتاب العوالم: ج 11، ص 629.