تبلیغ صحیح
با توجه به نزدیک شدن ایام ماه مبارک رمضان وآغاز رسالت مبلغین عزیز مناسب است تا بدانیم چگونه تبلیغی دردستوراسلام ،یک تبلیغ ایده آل ومؤثربوده وفقیه ودانشمند فهمیده چه کسی است.؟ تا ان شاءالله در راستای آن عمل کنیم.
اشخاصی که از روی مدارک متقن، دستورات و معارف الهی را فهميده و ميخواهند آنها را به مردم برسانند وظيفه ی خطيری به عهده دارند. زيرا بايد با بيداری و هشياری کامل، اندازه فهم و درک مردم را در نظر بگيرند و پايه ی تبليغات مذهبی خود را بر اساس صحيح و شايسته ای قرار دهند، بايد ميان آنها رسا و سخنان آنان برای هر شنونده ای جالب و دلپسند باشد.
هرگاه بخواهند مهربانی و يا خشم خداوند را به مردم تذکر دهند، مواظب باشند از افراط و تفريط دوری کنند نه اينکه تنها مردم را به لطف خدا و بهشت سرگرم کنند تا در پيروی از دستورات خدا مسامحه کرده و اعتماد به کرم او نمايند و نه با عذاب الهی و جهنم مردم را چنان تهديد کنند که به کلی نااميد شوند، بلکه بايد تعادل بين دو جنبه فوق را حفظ کرده و افراد را هميشه در بيم و اميد نگهداری کنند. با اين کيفيت، اميد ميرود که مردم از تبليغات مذهبی بهره کامل برده و موعظه مبلغين در اعماق قلوب آنان جايگزين شود.
علي عليه السلام فرمود:
الفقيه کل الفقيه من لم يقنط الناس من رحمه الله، و لم يويسهم من روح الله، و لم يومنهم من مکر الله.
دانشمند کاملا فهميده، کسی است که مردم را از رحمت و لطف خدا مايوس نگرداند وآنها را از مجازات خداوند نيز ايمن نسازد.
کتاب«الهام ازگفتارعلی»،سيد محمد تقي حکيم ،صفحه 70، 71)